måndag 30 april 2012

GLADA VAPPEN!


                           Önskar er alla läsare en riktigt trevlig Valborgsmässoafton och 1: Maj!
I morgon om vädret tillåter blir det picknick ...kanske till sommarstugan...om inte västanvinden blåser för hårt.

Kram fr Janet

söndag 29 april 2012

GOODBYE TIILL PLASTKASSAR


Med fyra tonåringar i huset, så blir det en hel del mat som skall bäras hem...och plastpåsarna från matbutikerna blir så många, att man nästan drunknar i dem. Fula är de och allt annat än ekologiska. Dessutom skall man betala för dem, fast man är gratis reklamspridare åt sin matbutik. För min del blir det ungefär en årssumma på närmare 100 € i plaspåsar. Nu är det slut på det! Vivans söta Eco Freindly Bags är något, som härefter alltid finns i min handväska. Finns i mängder av färger...för allas smaker. Superstarka...och sväljer massor av mat.

Detta är vad som rymdes i mina två eco friedly bags...och då var de ej ens fulla med mat.


Så här småa blir de, då man rullar ihop dem. Perfekt för handväskan!

Nu skall jag bara skaffa mig 2 st till, som alltid skall finnas i bilen. Vill ni själva skippa plastpåsar, Köp från Vivan Bags, dessa söta Eco Friendly Bags.

Kram fr Janet


fredag 27 april 2012

DAGENS BLOMMA


Ja, ja..jag skrev ju det igår...att snart kan jag börja skriva, som rubrik "Dagens Blomma". Idag blev det 2 st vita små krukrosor, som jag placerade i en gammal "spolstola", som vi på dialekt brukar säga. Spolstolan är från sekelskiftet och den har jag placerad på min morfars fars gamla klaffbyrå.

Bakom blommorna skymtar 3 dockor och bredvid blommorna finns en gammal piprökande gubbe, som är från min farmor och farfars hem. Pipgubben är Kupittan Savens tillverkning och troligtvis har det varit tänkt att man skall ställa sina pipor i den eftersom den är som en kruka, ihålig alltså. Ovanföre klaffbyrån hänger ett barnporträtt från sekelskiftet.
Nu skall jag ta blomköpningspaus, men detta var också en grå, trist och regnig dag, som behövdes piggas upp.

Kram fr Janet

torsdag 26 april 2012

ATT PIGGA UPP SIG

Somliga kör med dagens Outfit och jag kan snart börja lägga rubriker, som Dagens blomma. Nästan så att jag tänkte idag, att jag köper mig en blomma varje dag, ända tills solen vill visa sig igen, för att pigga upp mig och få lite sommar känsla inne i huset och inne i mig själv... för på utsidan känns nog vår och sommarkänslan rätt långt borta en dag som denna. Att det orkar vara mulet och grått...

Så dagens blomma blev en azalea...huru den nu sedan skall klara min skötsel är en annan femma. Vet ju precis huru den skall skötas, den är ju ganska svår med vattningen, men förhoppningsvis står den sig längre än en tulpanbukett.

Dottern, hemkommen från Paris resan fyllde en skål med härligt syrliga, mjuka fruktkarameller...farligt, farligt för vikten...men ngr stycken kan väl man alltid få ta.
Vad har ni piggat upp er med i regnrusket?

Kram fr Janet

söndag 22 april 2012

ROMANTIK PÅ ASPEGRENS

Äntligen tittade solen fram, om dock bara för några timmar, men det satte genast fart på oss att gå ut i naturen...eller rättare sagt, så åkte vi iväg med bilen och stannade till vid ngr ställen. Ett av dem blev Aspegrens trädgård, vår vackra oas i Jakobstad, som börjar väckas till liv efter sin vintersömn. Så här kommer en kavalkad av bilder därifrån. Jag kan bara berätta åt er läsare från andra orter, att besök denna 1700-tals trädgård, om ni har vägarna till Jakobstad, den är så vacker på sommaren.

 Lusthuset i trädgården.


 Bilder från Orangeriet. Trädgårdsmöblerna är utsatta och i orangeriet växer det så det knakar.

 Uppe i andra våningen finns Örtagårdens Cafè, som ännu inte var öppet, men vi fick kika in. Genom fönstret, se man ut över trädgården och Rosenlunds prästgård.
 Piknik korgarna väntade på hyllan för kommande trädgårdsbesökare.

 Det gamla 1700-tals stenfähuset, där Pedersöre Hembygdsmuseum finns.



"Romantiken" stod fjärilsparet för, som flög omkring. En liten krokus stack upp i rosenträdgården och där svärmade de för varandra. Kari lyckades fånga dem bra med det nya objektivet.



Har blivit en del natur bilder på sistone... har inte haft så mycket tid med att inreda och fixa här hemma....men småningom blir det väl  lite mera inredning, bara vi kommer igång med våra projekt.

Jag hoppas ni hunnit njuta av dagens solglimtar!

Kram fr Janet

torsdag 19 april 2012

SMALMAT

Fördelen med att sälja vackra kläder och bara själv rymmas i en bråkdel av dem, är att man verkligen ändrar om sina kostvanor. Har alltid varit en smörgåsätare...och då pratar vi verkligen smörgås, med allt möjligt gott på...härliga ostar..MEN ...härliga ostar vet vi vad gör med vikten. Ja inte går den ner inte. Så nu består min lunch för det mesta av det som finns på talriken. Vikten då...Jo - 7,5 kg på en och en halv månad, trots att jag varit väldigt, väldigt orörlig med min rygg.

Alltid en början...och vet ej var det slutar, tar ingen stress, men visst är man glad för varje gram, som blir mindre på vågen.
Efter klockan 18/19-tiden så är det heller inget, som åker in i munnen...inte ostskivor i varje fall, utan magra bärsoppor eller lättfil....men en mysdag eller kväll unnar jag mig alltid, fredagsmyset, det måste man ha, eller hur?

Ha en bra dag!
Kram fr Janet

onsdag 18 april 2012

VISST FÅR MAN DRÖMMA


En morgon som denna, får man nog tillåta sig, att drömma lite....om den kommande varma våren och sommaren, för just nu känns det, som om vintern aldrig vill ta slut. Snön vräker ner, som aldrig förr och får säga tack och lov, att man inte är laglydig och har bytt till sommardäck på bilen.
Just nu sitter jag och tittar på sommar utemöbler, tänker på klätterrosorna, som skall planteras. Tänker på de varma sommarkvällarna förra sommaren, då man sent kunde sitta ute och njuta. Att dessutom kunna få njuta i uterum, vackra, som de här vore ju härligt.





 Dessa två "stramare" uterum, är sådan stil, som skulle passa vårt hus, men jag föredrar ju det mera romantiska....som ni vet.

 Den som vill sitta på en balkong nu får nog räkna med att ha snö på kanten, som på denna balkong.
Tja, vad skall man pigga upp sig idag med då. Var och kollade trädgårdsmöbler igår... jo ni läste rätt! Tror faktiskt jag skall köpa mig ett solparasoll idag, ett sådant där litet sött, som man kan placera enkelt var som helst.

Ha en bra dag, kära läsare och tänk soliga tankar!

Kram fr Janet

söndag 15 april 2012

SPRING FEVER PÅ AFTER EIGHT


Igår var jag och dottern Olivia och se på Wautsis mode show, Spring Fever på After Eight. En del av de härligt glada tjejerna från Looklajk, Mia, Johanna och Karolina, fanns naturligtvis också på plats, så också Karin och Ida, från samma gäng, men de jobbade naturligtvis bakom scenen, för att färdigställa inför modeshowen. Johanna och Karolina, som också driver Bildbolaget Du&Vi, stod till tjänst med fotografering. Så där blev jag fotad av dem, i den tilfälliga studion, som de riggat upp...och får det sedan sänt till min epost. Skall bli spännande att se och satte även in önskan om, att - 20 års filtret skulle vara på.

Modeshowen hade en ungdomlig fläkt och färgerna i paletten var många. Trevligt var, att After Eight  kändes nästan överfullt på folk.
Här kommer ngr bilder från kvällens bästa...




En del av modellerna, hade verkligen den rätta "Catwalk gången" och behärskade att ha en säker gång, trots High Heels och således ge ett proffsigt intryck. Andra kändes kanske  lite mera stapplande i sin gång...
Överlag, var det en riktigt trevlig modeshow, som piggar upp vårt Lilla Jakobstad.

Kram fr Janet

torsdag 12 april 2012

MIN SKRIVAR ELLER TANKEVRÅ


Det var här, som det var tänkt att jag skulle sitta och jobba från min dator, men på något sätt har det ej riktigt blivit av...har liksom bättre utkik och koll på läget från vårt matsalsrum.

 Så har jag ej heller haft tid, att "inreda" vrån, så att det känns trevligt att sitta där, men i veckoslutet kom i varje fall fotografierna på mina barn upp på väggen.
Själva sekretären tror jag, att kommer att få en make over, bara det blir bättre väder för målning utomhus. Har på känn att det träfärgade partiet kommer att målas i en ljusgrå nyans, så passar det bättre ihop med golvet :), som är rätt krävande, men som vi gillar skarpt. Tack till förra ägare!

 Dagens blominköp fick bli en bukett med vaniljfärgade rosor. Har tröttnat på tulpanerna nu, som jag varje vecka inhandlat, så nu får det bli rosor. Dessuom måste man ju även idag pigga upp sig, så regnigt och trist, som det är utomhus.


Nej nu vill jag verkligen ha lite vårsol!

Kram fr Janet

onsdag 11 april 2012

VÅRBLOMMOR

Vad gör man en mulen, kulen och regnig dag, som denna, då våren känns, som om den aldrig ville infinna sig? Jo man unnar sig nya blommor till köksfönstret. Tack och lov har jag nära till blombutiken, för min rygg tycker ännu inte om att köra bil. Så mycket färgprakt blev det inte i mitt blomköp, utan det fick bli i vitt, passar liksom bäst i vårt kök. 



 Påskhararna får hänga med några dagar ännu, de matchade så bra med blommorna...och så är ju Påsken så kort högtid, så man har inte riktigt hunnit bli led på dem ännu.

Några vårkaktusar fick också följa med hem, men kommer nog att bytas ut mot Mårbacka pelargoner lite senare.

Ha så Gott i vårbusvädret....
Kram fr Janet

lördag 7 april 2012

EN DAG I BILDER

Gårdagen tillbringade vi rätt mycket utomhus för att testa ett nytt objektiv, som Kari inhandlat. Inomhus hade  Påskharen börjat sprida ut sitt godis, som sedan skulle fyllas på under natten. Hör liksom till, fastän barnen är tonåringar och 2 redan myndiga, att Påskharen skall ha varit i farten på natten.



 Efter morgon, eller rättare sagt förmiddags kaffet körde Kari och jag iväg...och råkade rätt snabbt på detta vackra svanpar.




Denna lilla krabat, Tofsvipan hoppade på vägen, så Kari var ju tvungen att fota den med.

Ruiner på en gammal byaväg.

Efter en liten stund utomhus gick solen i moln...och vinden från havet var ganska pinande kall....men solen tittade fram igen på eftermiddagen, så vi tog en biltur till en gammal fiskeby.





Här fotograferas det för fullt...testing, testing...ett riktigt Paparazzi objektiv :)

Till kvällen blev det en tur till Fäboda igen, för att fånga solnedgången...och visst var den vacker!




Till allra sist fångades fullmånen på bild, som lyste så klart...och trots det, sov jag som en stock!


Någon fågelfotograf blir jag inte...föredrar faktiskt att fota inredning, blommor osv....men ngn gång är det också roligt att fånga naturen på bild.

GLAD PÅSK!

Kram fr Janet