söndag 26 februari 2012

SPORTLOV

Vilket härligt vårvinter väder vi haft idag...och vad har man gjort då, jo tillbringat dagen inomhus med en hel massa "måsten", som man istället kunde ha gjort då det var snöyra ute. Inomhus har i varje fall tulpan buketten gett mig vårkänsla. Härligt med fräscha vårblommor, det måste man unna sig , särskilt nu då tulpanerna blivit billigare.


Vår evigt unga och påhittiga dalmatiner, Bianca hade jag tid att vara ute med en sväng. Den älskar att busa i snön och fånga snöbollar, fastän den redan är en rätt gammal dam på 12 år....och jo den får nog vara ute mera än en sväng om dagen. Tonårsflickorna i huset brukar sköta om den saken.


Nu har vi sportlovsvecka, eller rättare sagt barnen...jag jobbar på. Lite ledig tid skall jag nog unna mig, för ett fint vårvinter väder har utlovats hela veckan med solsken och t.o.m plusgrader...undantag tisdag. Den dagen lär vi få syssla med snöskottning...IGEN.

Ha en skön sportlovs vecka, alla ni som har det....och alla ni andra med, njut av vårvinter solen!

Kram fr Janet

onsdag 22 februari 2012

ROMANTISKA GÅRDSHUS

Vid morgonkaffet tänkte jag, Åh vilken underbart solig vinterdag. Det var då det. Nu snöar det som aldrig förr , just då man fått uppsnyggat gårdsplanen efter förra snöovädret. Tja vad gör man då...tittar på sommar bilder igen, hämtar inspiration för sommar säsongen och drömmer sig bort...tänker vad allt vackert man skulle vilja göra med sin trädgård.
Många har kanske ett gammalt skramligt, mindre vackert gårdshus, friggebod, skjul eller vad vi vill kalla det. Vi har ett sådant, där ena halvan är förråd och andra halvan utedass...det senare använder vi inte, vi har den avdelningen inne i huset, men eftersom vårt hus är byggt 1927, så fanns inte dessa bekvämligheter då. Hittade för en tid sedan trevliga bilder på vackra, romantiska gårdshus och nog kunde man ju göra ngt trevligt med vårt lilla gårdshus också, tycker jag....undrar vad Kari tycker?
Här kommer ngr bilder på små trevliga gårdshus.






Önskar att vårt gårdshus skulle se ut, som detta härliga Viktorianska gårdshus. Är det inte ett riktigt drömhus?







Mera härliga bilder från detta lilla hus och om paret, som renoverat det hittar ni HÄR.


Kram fr Janet

tisdag 21 februari 2012

THAT`S WHAT FRIENDS ARE FOR


På lördagskvällen var jag och Kari förbjudna att vara hemma...dotter nr 2 fyllde nämligen 18 år och så här i efterskott till alla i grannskapet. Ifall ni trodde det var jag som hade party time med ballonger i fönstret och musik på, så att det skramlade i porslinsskåpen, så kan jag upplysa er om att jag var i grannstaden. Dotterns lilla fest slutade redan kl 23, så jag antar at alla fick sova lugnt.


En trevlig lördagskväll hade jag och Kari med min bästa vän...ni vet en sådan där vän som, " Du och jag, Alfred", som Emil brukar säga. I snart 30 år har vi funnits där för varandra...ibland har världsdelar skiljts oss åt, men kontakten har aldrig brutits. En sådan där god vän, som man kan prata med, ja ni vet...om allt. Är det inte guld värt, säg! Alltid har vi så roligt och många tänker nog säkert, att vi är riktigt fjolliga...så som vi skrattar, så vi nästan kissar på oss....men det bjuder vi på!
Ett gott skratt förlänger livet, det är jag helt övertygad om.


Hittade denna underbara cherry blossom bild på nätet och kom att tänka på att våra körsbärs och äppelträd behöver ju beskäras denna vår. Är det månne för tidigt att klippa bort ngn gren, för att ta in och sätta i blomvasen? Skulle vara så härligt med lite äppelblom inomhus nu.

Kära läsare...sköt om er...sköt om era vänner och framförallt kom ihåg, att säga huru mycket ni betyder för varandra!

Kram fr Janet

torsdag 16 februari 2012

I STÄLLET FÖR ATT SKOTTA SNÖ


Vad fördriver man tiden med då snön vräker ner och det är grått och blåsigt ute? Jo tittar på Inredningsinspirations bilder....trädgårdsbilder osv. 

Efter det att mina däcks stolar fått stå ute hela vintern, så hoppas jag att de ser så här "Shabby chicca" ut....dock är jag rädd för att de murknat sönder.

Får sådan lust, att göra något åt mina rokoko stolar i vinrött tyg, då jag ser dessa. Har sett mitt vinröda möblemang, så länge nu. Visst är det snyggt till Julen, ett riktigt julmöblemang är det, men resten av året skulle jag kunna kasta ut det.
De två översta bilderna är från det härliga företaget Pom Pom Interiors . Kika in på deras sida och njut!



 Sommardrömmar. Vilket härligt litet gårdshus att mysa i. Vi har också ett gammalt gårdshus på vår gård...undrar just om man kunde göra ngt härligt med det.

Så till alla mina kära läsare, lite blommor, i efterskott. Jag hoppas att ni alla hade en fin Valentine Day, Alla Hjärtans Dag, Ystävän Päivä!
Frånsett att jag satt med näsan i bokföringspappren, så var min dag riktigt fin!

Kram fr Janet


söndag 5 februari 2012

NATURENS KONSTVERK


Hade hoppats på ett lite varmare väder, då jag steg upp denna söndagsmorgon, men inte var det mycket till varmare temperaturer... - 25 grader och t.o.m lite blåsigt, så gör att man gärna stannar på insidan....särskilt om man dessutom haft feber nyligen och fortfarande är krasslig i luftrören. 
Vad roar man sig med då? Jo, åtminstone Kari tog fram kameran och förevigade dessa naturens konstverk från sovrumsbalkong dörren, på bild. Vi har nog inte så här kallt inomhus, nej då, men vi var lite glömska med att isolera balkongdörren inför vintern och eftersom mitt sovrum är som ett "tornrum", så pinar kölden på från alla hörn. Dessa foton är närbilder och är det inte fantastiskt huru is på fönstren kan se ut som konstiga skogar eller blad och löv?



Jag avnjuter kvällarna och ofta också eftermiddagarna med en stor kopp, varm choklad. Hittade en så god organisk cacao från en centrum butik. Vid första klunken gick tankarna, som en raket, bakåt i tiden... till Stockmann tiden i vår lilla stad. På vintereftermiddagar eller på håltimmarna, satt vi ofta på Stockmanns cafè och värmde oss med en stor kopp varm choklad...fast i den koppen fanns det också en stor klick vispgrädde...men det får man lämna bort i denna ålder.


Ha en skön söndag, kära läsare...och till kvällen blir det spännande i Finland! Jag hoppas på en sympatisk, behaglig och hjärtlig president och vem som står vid hans sida, som partner, bryr jag mig inte ett dugg om...även jag har ändrat mig, som så många andra i Finland. Håller tummarna!

Kram fr Janet